Slowgold släpper nytt album och avslöjar turnédatum

Amanda Werne tar sitt alias Slowgold till nästa nivå med ny skiva och toppar med en omfattade vår och sommarturné.

Singeln Mörkare släpptes tidigare i år och hyllades unisont av kritikerna. Albumet med samma namn släpps den 23 februari. Nu avslöjar vi vårens turné och sommarens första datum.     

 

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. 

 

Amanda har sjungit i På spåret, samarbetat med Freddie Wadling, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till DN, GP och Sonic. 

 

Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Skivan följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge, bland annat spelade Slowgold på Way Out West, Bylarm, Hammenhög, Stora Teatern och Debaser Strand. Live är Slowgold oftast en trio besående av Amanda Werne, Johannes Mattsson och Erik Berntsson.

 

 

Aftonbladet om spelningen på Way Out West 2017:

”Amanda Werne besitter en av Göteborgs främsta röster och är en av stadens skickligaste berättare. Det faktum att hon får stå på en av de stora scenerna är således en bortglömd självklarhet.” /Natasha Azarmi

 

Sonic Magazine satte Slowgold på listan över 2017 års bästa konserter:

"Såg dem på stora ställen, såg de på små ställen, såg dem på mellanstora ställen...Ingen spelningen var den andra lik i uttryck, atmosfär eller upplägg men alla var hänförande från första stund till sista. Alla var Slowgold.” /Pierre Hellqvist

 

Spelningar våren 2018:

10 februari - Norrköping, Gaffapriset

31 mars - Skövde, Kulturhuset

13 april - Umeå, Umeå Open

14 april - Piteå, Acusticum 

20 april - Lund, Mejeriet

21 april - Malmö, Palladium

27 april - Växjö, Kafé de luxe

28 april - Göteborg, Pustervik

10 maj - Uddevalla, Imagine Sweden

11 maj - Stockholm, Slaktkyrkan

 

I samband med detta avslöjar vi också att Slowgold spelar på Storsjöyran i Östersund den 27-28 juli. Fler datum kommer.

 

Mer om Slowgold. 

 

botbodyblackshadow