Rebecka Törnqvist tar hyllad platta på exklusiv turné

I september släppte Rebecka Törnqvist sin första fullängdsskiva på sex år. Nu åker hon ut i landet för fyra utvalda spelningar.

 

Det tog sex år men när albumet "Home Secretary" landade visade det sig att väntan varit mödan värd. Skivan hyllades unisont och Rebecka Törnqvist visade mer än tydligt att hon är en av landets mest egensinniga och största artister. Tillsammans med ständige vapendragaren Johan Lindström hade Törnqvist hittat sin egen röst.

Lyssna här.  

 

Efter två hyllade föreställningar på Södra Teatern och Stadsteatern i Stockholm började idéerna om att ta skivan och musiken ut till resten av Sverige. Nu blir den drömmen verklighet, under fyra kvällar möter Rebecka Törnqvist publiken i Göteborg, Uppsala, Örebro och Falun.

 

Rebecka Törnqvist, född 1964 i Uppsala, slog igenom i början av 90-talet med hits som "Good Thing". Hon har också varit en del av gruppen Gloria. Törnqvist har en röst som ställer henne bland våra allra främsta sångerskor och är en unik låtskrivarbegåvning som rört sig ifrån debutalbumets jazz till senare alstrens lågmält avskalade och säregna pop.

 

Mer om Rebecka Törnqvist. 

 

Turné våren 2018:

21 mars Göteborg Nefertiti
22 mars Uppsala Katalin
23 mars Örebro Örebro konserthus
24 mars Falun Magasinet

 

 

botbodyblackshadow