Lars Winnerbäck avslöjar albumtitel och låtlista

Oslo den 18 augusti 2019

 

Jag har skrivit låtar i så gott som hela mitt liv. Ändå vet jag inte hur man gör. Ändå skriver jag igen. Det här är resultatet av elva korta ögonblick när jag ansett att jag lyckats göra ord och toner av det jag går och känner och tänker på. Dom flesta ögonblicken hände på hösten 18 och vintern 19. Det blev till slut min tolfte skiva, och den fick heta ”Eldtuppen”.

 

Jag kan i efterhand bara konstatera att det kom att handla mycket om att börja om. Jag tror att jag sjunger det på tre skilda ställen på skivan. Att börja om. Inte som ett ekorrhjul, utan mer som att livet överraskar. Det är väl på det hela taget en rätt uppåt skiva. Eller, jag vet inte. Jag tycker det. För mig kan det handla om att jag skulle bli farsa igen, om att ha tonårsbarn, om äktenskap, om att passera fyrtio. Och så kärleken förstås. Den stora, den vackra och den svåra. En del ofrånkomligt neråt också såklart. Toppar och dalar verkar också blivit ett tema. En del om samhällsklimat, död och ångest. Och så en sång om Stockholm, och en hälsning från dom schweiziska alperna. Kanske känner du igen dig i något, eller så känner du bara igen mig i allt. Sånt kan ju variera. Vi får se.

 

Själv är jag iallafall nöjd. Det brukar inte vara länge, men den här gången har jag tagit mig god tid med skrivandet och med att försöka få ihop en helhet, ett album.
Det är inte första gången jag spelar in i Grouse Lodge studios på Irland. Alltså, vilken ynnest att få spela in live med fullt band i en sessionstudio i två veckor och slippa sitta i strumplästen i nåt litet kyffe och göra lite i taget. Jag vet att jag är en lucky bastard. Samma fantastiska band som under senaste sommarturnén. Se cred längre ner.

 

Jag tycker om låttexter och jag tycker om credlistor, men så himla mycket mer finns inte att säga om en skiva. Det är lite som uppsnack och intervjuer inför en sportsändning. Det är bara att gå ut och göra sitt bästa. Punkt.

 


I november drar vi ut på turné.
ELDTUPPEN 2019

 

Tror jag hittar hem

Paradiset

Eldtuppen

Hur och vem och vad

Skulle aldrig hända oss

När jag såg dig

Vykort från Alperna

Precis det där

Död och himmel

Stockholm i okt

Hymn

 

Text och musik av Lars Winnerbäck
Producerad av Jerker Odelholm och Lars Winnerbäck, 2019

 

Lars Winnerbäck - sång, gitarr
Jerker Odelholm - bas
Jonna Löfgren - trummor, percussion, kör
Therese Johansson - sång, gitarr, percussion
Tomas Hallonsten - klaviatur, trumpet
Staffan Johansson - gitarr
Carl Ekerstam - gitarr, kör
Per Texas Johansson - saxofon (Tror jag hittar hem), klarinett (Hymn)


Skivan spelades in av Ronny Lahti i Grouse Lodge studios, på den irländska landsbygden i Westmeath, under två veckor i maj 2019. Assisterande tekniker där var Alex Borwick, och produktionsassistent och chaufför var Krille Stråth. I juni mixades skivan, igen av Ronny Lahti, i studio Pellotrone i Stockholm. Och slutligen mastrades allt av Hoffe Stannow på Cosmos Mastering.

 

Foton är tagna av Knotan, i omgivningarna kring studion på Irland. Akvarellen på eldtuppen är målad av Lars Winnerbäck. Omslag är designat av Karl-Magnus Boske.


Albumet ges ut av Lars Winnerbäck och hans management United Stage Artist. Manager är Anders Larsson och koordinator Lisse Andersson.

 

10/07
Köp
HELSINGBORGSofiero Slott
11/07
Köp
KARLSKRONAHasslöfestivalen
17/07
Köp
KRISTIANSANDRavnedalen
18/07
Köp
FREDRIKSTADFestplatsen
19/07
Köp
GÖTEBORGTrädgårdsföreningen
22/07
Köp
RÄTTVIKDalhalla
23/07
Köp
RÄTTVIKDalhalla
24/07
Köp
SUNDSVALLTorgfesten
25/07
Köp
SKELLEFTEÅNordanåområdet
26/07
Köp
FURUVIKFuruviksparken [Stora Scenen]
31/07
Köp
ÖSTERSUNDStorsjöyran [Stortorget]
01/08
Köp
ARVIKAArvika Hamnfest
02/08
Köp
VARBERGFästningen
05/08
Köp
BORGHOLMKapelludden
07/08
Köp
ESKILSTUNASundbyholms Slott
08/08
Köp
LIDKÖPINGLäckö Slott
14/08
Köp
KRISTIANSTADTivoliparken
15/08
Köp
HUSKVARNAFolkets Park
21/08
Köp
OSLOVulkan Open Air
22/08
Köp
LILLEHAMMERLillehammer Olympiapark
28/08
Köp
STOCKHOLMZinkendamms IP
29/08
Köp
LINKÖPINGStångebro
botbodyblackshadow