Isak Danielson på skandinavisk turné med ny musik

​Isak Danielson följer upp höstens gripande singel ”Silence” och släpper nya ”Light Up”, en försmak av hans andra studioalbum som kommer under våren. I vår väntar även en skandinavisk turné.

Lyssna på "Light Up" här. 

I ”Light Up” ställer Isak upp dörren på vid gavel. Han berör på ett djupt personligt plan sin relation till ångest, en självupplevd kamp han haft under många år. Även om ämnet är mörkt så återfinns det ändå ljus i låten. Omfamnat mellan cinematiska stråkharmonier bär hans kraftfulla röst fram blottande verser och refränger som ingjuter styrka i budskapet, att ingen någonsin ska känna sig ensam i sin kamp med ångest. 

 

– Jag skrev den utifrån mina egna erfarenheter och svårigheter att leva med panikångest. Det känns viktigt att förmedla att det är helt naturligt och absolut inte ovanligt att uppleva ångest. Det var en av de första sakerna som hjälpte mig på min resa med att bli bättre, att veta att jag inte var ensam, förklarar Isak Danielson. 

 

Isak har, endast 22 år gammal, hunnit göra ett ordentligt avtryck med sin dynamiska röst och sina starka texter. Hans debutalbum Yours (2018) har legat närmare 40 veckor på svenska albumlistan och tillsammans med EP:n Run To You (2019) har Isaks musik passerat 80 miljoner lyssningar. Isak Danielsons publik växer ständigt, han har över 1 miljon lyssnare i månaden på Spotify och mer än 100.000 prenumeranter på Youtube. 

 

Efter en smygstart på branschfestivalen By:Larm i Oslo i slutet av februari, inleds vårturnén den 10 mars i Uppsala. Bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg samt Vasa i Finland kommer få besök.

 

27/02
Köp
OSLOBy:Larm
28/02
Info
OSLOBy:Larm
10/03
Köp
UPPSALAReginateatern
11/03
Köp
ESKILSTUNABiografbaren
28/03
Info
SUNDSVALLq.bar
15/04
Köp
TRANÅSPlan B
18/04
Köp
MALMÖVictoriateatern
22/04
Köp
STOCKHOLMSödra Teatern
24/04
Köp
VASARitz
25/04
Köp
GÄVLEGävle Konserthus [Gevaliasalen]
29/04
Köp
GÖTEBORGPustervik
18/07
Info
BORGHOLMKackelstugan
botbodyblackshadow