Föreställningsturné med Kristina Lugn och Sarah Riedel

Albumet "Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn" släpptes i höstas och utsågs nyligen till Årets visa vid Manifestgalan i Stockholm. Nu åker poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel ut på en gemensam, unik föreställningsturné. På scen medverkar också Viktor Skokić (kontrabas) och Jonas Östholm (piano) som var med och tonsatte Lugns texter till skivan tillsammans med Sarah och Georg Riedel.

 

Sarah Riedel upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen (2009) möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Någonstans då föddes idén att någon gång göra en hel produktion med hennes poesi. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en föreställning på Soppteatern 2014 och sommaren 2015 spelades tolkningarna in. Låtarna är ett slags alternativ visa influerad av jazz. Galghumoristiskt och samtidigt våldsamt sorgligt.

 

Skivan som fick titeln "Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn" gavs ut hösten 2016 i samband med en föreställning på Stadsteatern – och nyligen prisades albumet i kategorin "Årets visa" vid Manifestgalan. På albumet sjunger Sarah 15 dikter av Kristina Lugn tonsatta av henne själv samt Viktor Skokić, Jonas Östholm och Georg Riedel.

 

Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen ”om jag inte” och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter. Hon är också en framstående dramatiker och sitter sedan 2006 i Svenska Akademien. Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönta sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

 

Turnédatum & biljetter>>

botbodyblackshadow