​Nordman firar jubileum med Sverigeturné!

Nordman är tillbaka – i år firar de 25 år med albumet ”Tänk om” som släpptes i oktober. I vår väntar en omfattande Sverigeturné med konserter där Mats Wester och Håkan Hemlin berättar sin händelserika historia varvat med musik.

 

Håkan Hemlin har aldrig sjungit bättre och Mats Wester aldrig skapat bättre musik. 

 

”Vi är ju mer ett liveband egentligen. Det ger oss en otrolig energi att möta publiken. En stor del av dem blev våra fans redan som barn, i dag har de med sig sina egna barn,” berättar Mats. ”Det blir mycket allsång, texterna har betytt så mycket för så många.”

 

Mycket handlar med andra ord om att återvinna det gamla samtidigt som Nordman är måna om att skapa något helt nytt och fräscht. I oktober släppte de nya albumet “Tänk om”. 

 

”Det här med recycling är något som vi tycker är viktigt, inom alla områden”, säger Mats. ”Man skulle nog kunna säga att vi återvinner oss själva.”

 

Det hinner hända mycket på 25 år. Och kanske är det först nu som Nordman verkligen hittat hem. De har borstat av allt vägdamm, lyft blicken och tittat framåt men också inåt. Och någonstans där, i korsningen av gammalt och nytt, återupptäckte de glädjen till musiken och den långa vänskapen.

 

Under hösten har Nordman firat sitt jubileum med två speciella kvällar på Cirkus i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg. Nu går resan vidare ut i landet. 

 

Biljetterna är ute nu. 

 

22/05
Info
SILJA LINESilja Galaxy
27/06
Info
KARISRaasepori festival
24/07
Info
GÖTEBORGVilla Beparc
24/09
Köp
GÄVLE-Flyttat från 29/3Gävle Konserthus [Gevaliasalen]
29/09
Köp
VARA-Flyttat från 18/3Vara Konserthus [Stora Salen]
30/09
Köp
KRISTIANSTAD-Flyttat från 20/3Kulturkvarteret
02/10
Köp
VÄRNAMO-Flyttat från 19/3Gummifabriken [Auditoriet]
03/10
Köp
KUNGSBACKA-Flyttat från 3/4Kungsbacka Teater
04/10
Köp
NYKÖPING-Flyttat från 2/4Culturum
17/10
Köp
BOLLNÄS-Flyttat från 27/3Bollnäs Kulturhus
23/10
Köp
ÖSTERSUND-Flyttat från 28/3Folkets Hus
botbodyblackshadow