Vanessa Falk

Vanessa Falk, dotter till musikern och producenten Christian Falk har levt och andats musik sedan hon var liten. Hon är i stort sett uppvuxen i en studio och bakom scenen, omgiven av erkända artister som Robyn, Neneh Cherry och Petter.

Vanessa inledde sin artistkarriär redan 2006 då hon medverkade på Christian Falks grammisvinnande album People Say. Efter det valde hon att gå sin egen väg som tog form som två singelsläpp. Men det är först 2014 som hennes artistiska uttryck verkligen började ta form då hon kom i kontakt med producenterna Stefan Örn och Johan Kronlund.

Samarbetet resulterade i den smärtsamt vackra balladen "Hurt" som är det första släppet på ART:ERY Music Group. Då en tragisk period inföll sig precis runt släppet så dröjde det ytterligare månader tills hon visade ytterligare sidor av sin artistiska kompetens då låten "Burn" släpptes sent i 2015 och följdes upp av fantastiska avtrycket ”Cry” i början av 2016.

Hennes debutalbum "First" kom i april 2016 och dessförinnan energiska singeln "Running".

"Det är också det som gör ”First” till ett album som berör. Vid en ytlig lyssning handlar det om skickligt snidad danspop signerad Falk, Stefan Örn och Johan Kronlund. Men det är bettet och svärtan i Vanessa Falks röst som höjer musiken till någonting mer än så. Där sångerskor i den här genren ibland inte bryr sig om att bottna i texterna är Falks närvaro hundraprocentig. Det är det som känns.”- Per Magnusson, Aftonbladet

 

 


Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow