Subztain

Subztain föddes sent sommaren 2011 i Upplands Väsby, några mil norr om Stockholm. Subztain handlar om modern melodiös hårdrock med effektfulla körer, sväng, tyngd och skitighet. Men det vilar samtidigt något mjukt och vackert över det hela.

 

2017 var ett händelserikt år för Andreas Morling, Dennis Karhu, Marcus Wahlström och Fredrik Isaksson – inte bara spelade de in singel och musikvideo med Håkan Hemlin från kult-duon Nordman; de skrev även kontrakt med skivbolaget PRFKT Rights, spelade på samma scen som legendariska Clawfinger och gjorde sin första arenaspelning på Gavlerinken. I år har bandet redan hunnit med att släppa ”Brothers”, en remastrad version av succésingeln "Brothers By Choice Not By Blood" samt spela live i Bandit Rock.

 

Senaste albumet, "Brothers By Choice Not By Blood" släpptes 2016 och fick mängder av fina recensioner från musiksajter, musiktidningar och i sociala medier och titelspåret har i dagsläget streamats över 350 000 gånger på Spotify.

 

Subztains musik kommer från bandmedlemmarnas personliga erfarenheter i livet, men också från saker som påverkar andra människor. Musiken är ärlig och speglar medlemmarna och deras personligheter, vilket också märks på scen där man bjuds på en synkroniserad och passionerad show.

 

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow