ShitKid

ShitKid är ursprungligen ett alias för Åsa Söderqvist men har vuxit till en duo med kompisen Lina Molarin Ericson. De har på kort tid hunnit bli en av Sveriges mest omtalade band. De har hyllats av såväl internationell som nationell press för sina tre EP-släpp. I maj släppte ShitKid albumet ”Detention”.

 

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad, lo-fi skriven och producerad av Åsa och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.

 

ShitKid debuterade 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron. De har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveband. De har turnerat runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape.

 

2018 släpptes EPn ”This Is It” som introducerade ShitKids musik för en bredare publik. I samma veva gjorde duon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen. Debutalbumet "Fish" vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan.

 

 

Kommande konserter

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow