Sarah Riedel

Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönt sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

 

Hon släppte sin första egna skiva på svenska hösten 2014. Albumet ”Genom natten” hyllades stort och nominerades både till Manifestpriset och Grammis i kategorin ”Årets visa”. ”Att skriva på svenska istället för engelska gav mig nya musikaliska idéer, det inspirerade mig att skapa musik som är 'tydligare' på något sätt. Jag ville hålla det tydligt och enkelt. Kärnfullt”, säger Sarah Riedel.

 

Arbetet med albumet var en lång process. Hon hade det med sig i nästan ett år innan inspelningsarbetet började, i Svenska Grammofonstudion i Göteborg samt i Atlantis-studion i Stockholm. Martin Hederos (Tonbruket, The Soundtrack of Our Lives, Hederos & Hellberg) har varit med och producerat skivan.

 

Nästa album fick titeln "Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn" och gavs ut hösten 2016. På albumet sjunger Sarah 15 dikter av Kristina Lugn tonsatta av henne själv samt Viktor Skokić, Jonas Östholm och Georg Riedel. Under 2017 låg albumet till grund för föreställningen ”Lugn & Riedel” som turnerade runt om i Sverige.

 

Under 2019 är Sarah Riedel ”husockupant” på Uppsala Konsert & kongress tillsammans med Emil Svanängen (Loney Dear) och Elena Wolay. Under 2019 kommer de fylla huset med unika och skräddarsydda upplevelser.

 

– Jag är så oerhört glad över att få genomföra några av mina drömkonserter och drömsamarbeten på UKK, ett hus med otroliga möjligheter, spännande lokaler och fantastiskt kunnig personal, säger Sarah.

Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


botbodyblackshadow