Putte & Höket

Putte & Höket är en sån där artist som få har hört talats om innan de ser honom live, men inte slutar snacka om efter.

Bristen på traditionellt lärande har gjort att Putte utvecklat sin egen snabba och oortodoxa spelstil där gitarren levererar såväl melodier som bas och trumslag. Han är lika mycket sångare och låtskrivare som gitarrist, och även om han inte är världens mest tekniska sångare så bildar hans ohyvlade och sökande stämma perfekt symbios med de tydliga och brutalt ärliga texterna.

– Mina influenser är rätt spretiga. Som tioåring hörde jag AC/DC på radion och det fick mig att plocka upp gitarren. Senare trillade jag in på punk, hip-hop och Cornelis Vreeswijk, säger Putte.

Putte & Hökets debutalbum "Från skogen på gränsen till stan" släpptes i maj 2016. Han beskriver själv albumet som ”En gitarrburen trubadur-folk-punk-platta inspelad i legendariska X-Level studios. Mixad av inga mindre än Ollie Olson och producerad av Jerry Hoffmaestro.”

Den 4:e maj släpps hans nya singel ”Till Min Syster”.

En låt han skrev till sin tvillingsyster när hon hade en tuff period i sitt liv.Han skrev låten för att göra henne gladare och för att hon ska veta att han alltid finns där,
-Om jag kunde ta hennes smärta, skulle jag göra det, säger Putte.

 

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow