Ola

Ola är tillbaka med det nytt album! 

Efter ca tre års arbete i studion kombinerat med flitigt turnerande runt om i Europa släppte Ola den 15 januari sitt fjärde album 'Carelessly Yours' på det egna skivbolaget 'Oliniho Records'.

Albumet har fått ett fantastiskt mottagande ifrån såväl recensenter som publiken och gick direkt upp som högsta nykomling på den Svenska album listan. www.svd.se/kultur/topplistorna-ola-in-som-fyra_8926738.svd


- Jag är stolt över att jag har gjort den här skivan på mitt sätt, för min egen skull och utan kompromisser. Det har varit en stor utmaning vilket såklart mycket förklarar den mäktiga känslan när jag nu håller skivan i handen.

"Carelessly Yours" har Ola skrivit och producerat ihop med låtskrivare och producenter såsom Shellback (Maroon 5, Pink, Usher) Klas Åhlund (Robyn, Teddybears Sthlm) Martin Sköld (KENT) och Patrik Berger (Lana del Ray, Icona Pop).

Under 2014 kommer albumet även att släppas i Europa där första singeln 'I'm in Love' rönt stora framgångar med topp tio placeringar i 10-talet länder och över 500.000 sålda ex.

Videon till samma låt har i dagsläget totalt över otroliga 20 miljoner views på youtube och i augusti 2013 mottog Ola en dubbelplatina skiva för låten i Italien.

Andra singeln 'Jackie Kennedy' har nu även den börjat klättra på listorna ute i Europa och har redan nått 3 miljoner views på youtube och topp tio på listorna i flera länder.

Den 31 mars i år släpptes "Jackie Kennedy" i Sverige och gick på bara några timmar upp topp 5 på iTunes.

Under 2013 var Ola även förband till Alicia Keys under hennes turné stop i München och i februari i år fick han det prestigefyllda uppdraget att spela på OS scenen i Sotji där han under sitt framträdande propagerade för fri kärlek.

Genom åren har Ola haft inte mindre än otroliga sju 1:or på den Svenska singellistan och fem singlar topp fem på Svenska airplay med låtar som Natalie, All Over The World, Feelgood, Overdrive och Unstoppable.

Åtta av Olas låtar har belönats med guld och platina skivor och han har varit Grammis och Rockbjörnsnominerad hela 14 gånger och 2008 mottog Ola en Rockbjörn för årets låt.

Ola - I'm in Love- Rom - Italien
Ola (1)

 

 

Följ på hemsida  Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 
Url:http://ws.spotify.com/lookup/1/?extras=albumdetail&uri=spotify:artist:0C2nBa56HaSisckWUDOhp0
res:System.Net.WebException: The remote server returned an error: (410) Gone. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() at umbraco.library.GetXmlDocumentByUrl(String Url)


botbodyblackshadow