Markoolio

Markoolio återvänder till Globen - större party än någonsin!

 

År 2000 gjorde Markoolio det omöjliga. I en blandning av hybris och överskottsenergi skrev han in sig i historieböckerna med en storslagen spelning på Globen. 20 år efter det legendariska giget återvänder nu Markoolio till Globen den 7 december 2019. Den här gången är han större än någonsin!

Biljetten till Globen kostar 545:- (495kr+avgift)
Konserten har 13-årsgräns pga miljö-och hälsoskyddsnämndens krav om ljudnivåer

 

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”. Just nu upplever Markoolio en renässans och på Emmabodafestivalen 2018 samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scenen!

 

Född i Finland, uppväxt i Orminge utanför Stockholm och med en sällsynt känsla för allsång snurrade han in i våra liv. Från att vara artist, till skådespelare och vidare till ett fenomen. En ostoppbar maskin. Marko "Markoolio" Lehtosalo är älskad av alla.

 


För att nämna några av alla sidoprojekt Markoolio har antagit under sin karriär, så har han lett barnprogrammet "FF" där han blev "Dr Mugg" med alla barn i Sverige och som Tyke Mörbult i serien Hem till Midgård blev han älskad av de lite äldre. Han har tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen, varit programledare i RIX Morronzoo (RIX FM), spelat flertalet teaterroller och spelat en av huvudkaraktärerna i TV-serien "Familjen Rysberg", som 2016 mottog TV-priset "Kristallen" för Årets barn- och ungdomsunderhållning. 2018 gjorde Marko "Markoolio" Lehtosalo ett mycket uppskattat och vällyssnat Sommar i P1. Han visade då upp en annan sida av sig själv och berättade bland annat om sin svåra uppväxt.

Kommande konserter

13/07
GÖTEBORG
Bananpiren
Info
07/12
Köp
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 


botbodyblackshadow