Kitok

Våren 2019 är Kitok tillbaka nytt album och redan nu är första smakprovet "Låt det ba va (ft. Simon Trabelsi, KERO)" ute. 

 

Magnus Ekelunds styrka som artist är att han vågar ta risker. Med ett omisskänneligt röst-ID och en sällsynt energi (som egentligen bara kan härledas till Beastie Boys) plöjde han upp en helt ny fåra inom den svenska hiphopen. Men han kom inte från ingenstans. Visst, rent geografiskt kanske man kan säga det. Lappland, norr om polcirkeln, är en plats som han själv brukar referera till som ”North of the wall”. Men den insatte vet att Magnus som 27-åring gjorde ett oväntat genrebyte från indierock till hiphop.

 

Mixen av oldschool-beats, highpitch-rap och stora refränger - kombinerat med originella texter – var en given succé och albumet Paradise Jokkmokk slog ner som en blixt från klar himmel, när han 2015 debuterade under sitt samiska efternamn Kitok. Ett år senare kom uppföljaren "#DARKWEBDETOX". En frispråkig skiva som djupdyker i livets mörkaste, fulaste och mest förbjudna sidor. Introt Psykologen och öppningsspåret Tvångskliniken ger en inblick i hur ångestfylld och obehaglig verkligheten kan te sig. Samtidigt är det en utåtriktad skiva. Indiekomplexet från Magnus Ekelund & Stålet-tiden lyser med sin frånvaro. Men dom stora melodierna finns fortfarande kvar. Kitok har hittat formen och övervinner oss. En efter en.

 

Kommande konserter

05/04
UMEÅ
SUB
Info
Följ på facebook  Följ på instagram  Följ på twitter  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow