Kitok

Våren 2019 är Kitok tillbaka nytt album och redan nu är första smakprovet "Låt det ba va (ft. Simon Trabelsi, KERO)" ute. 

 

Magnus Ekelunds styrka som artist är att han vågar ta risker. Med ett omisskänneligt röst-ID och en sällsynt energi (som egentligen bara kan härledas till Beastie Boys) plöjde han upp en helt ny fåra inom den svenska hiphopen. Men han kom inte från ingenstans. Visst, rent geografiskt kanske man kan säga det. Lappland, norr om polcirkeln, är en plats som han själv brukar referera till som ”North of the wall”. Men den insatte vet att Magnus som 27-åring gjorde ett oväntat genrebyte från indierock till hiphop.

 

Mixen av oldschool-beats, highpitch-rap och stora refränger - kombinerat med originella texter – var en given succé och albumet Paradise Jokkmokk slog ner som en blixt från klar himmel, när han 2015 debuterade under sitt samiska efternamn Kitok. Ett år senare kom uppföljaren "#DARKWEBDETOX". En frispråkig skiva som djupdyker i livets mörkaste, fulaste och mest förbjudna sidor. Introt Psykologen och öppningsspåret Tvångskliniken ger en inblick i hur ångestfylld och obehaglig verkligheten kan te sig. Samtidigt är det en utåtriktad skiva. Indiekomplexet från Magnus Ekelund & Stålet-tiden lyser med sin frånvaro. Men dom stora melodierna finns fortfarande kvar. Kitok har hittat formen och övervinner oss. En efter en.

 

Kommande konserter

24/05
HENNINGSVÆR
Henningsvær Kirke
Info
04/07
BORLÄNGE
Peace & Love
Info
04/07
BORLÄNGE
Peace & Love
Info
06/07
STOCKHOLM
Sommarkrysset
Info
25/09
GÖTEBORG
Nefertiti
Info
17/10
Info
19/10
SUNDSVALL
Tonhallen
Info
16/11
Info
19/11
STOCKHOLM
Cirkus
Info
22/11
SÖDERTÄLJE
Estrad
Info
04/12
LINKÖPING
Crusellhallen
Info
06/12
NORRKÖPING
De Geerhallen
Info
07/12
GÖTEBORG
Konserthuset
Info
Följ på facebook  Följ på instagram  Följ på twitter  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow