KC BABY

Det lilla bandet med de stora känslorna.


De spelar synt, sampler, gitarr och sjunger på svenska. Musiken är melodiös och enkel passivt-aggressiv electrovispop. Trots att de bara funnits cirka tio månader har de redan hunnit spela in en skiva med Christian Gabel som producent i Studio Cobra och släppte i maj singeln "Klia tillbaka". 


"Klia tillbaka" är en låt som handlar om att bli stor i en liten stad, något som både Conny och Kajsa upplevt. Just titeln Klia tillbaka kommer av en upplevelse som Kajsa hade som 13-åring:

”När jag var 13 år var jag ihop med en tuff äldre kille. I hans gäng av andra tuffa killar fanns det en som var rätt kaxig och duktig på att åka skateboard. En dag så hängde vi utanför hans lägenhet. Skatekillens mamma kommer åkandes i nån vit gammal Golf. Jag minns henne som snygg, häftig och ung, mycket yngre än mina föräldrar. Hon rökte och retades med sin son och dom andra killarna. Jag var väldigt imponerad av henne. Helt plötsligt så kliade hon sig i skrevet.

 

Skatekillen ropade: -Morsan vad gör du?!


Och hon svarade: - Om det kliar får man klia tillbaka!”.Conny Nimmersjö är mest känd som gitarrist i Bob Hund och Kajsa Magnarsson som internationellt anlitad ljudkonstnär. Men nu är de alltså KC BABY och allt gammalt är glömt (för stunden).

Följ på facebook 


botbodyblackshadow