Henrik Berggren

"Den största händelsen i pop-Sverige i år" - Aftonbladet

 

Det kallades Sveriges mest mytomspunna och efterlängtade comeback. Nio år efter avskedet med stilbildande Broder Daniel släppte plötsligt sångaren Henrik Berggren ny musik. Mottagandet kunde inte varit bättre, en succéartad sommarturné och en känslosam höstturné följde. Med både nya och gamla fans framför scenen. Som ingen annan svensk artist har Henrik Berggren numera ikonstatus och har skapat en hel subkultur.

 

 

Som ett av Sveriges genom tiderna mest älskade band har Broder Daniels musik en speciell plats i musikälskares hjärtan. Under sin brokiga karriär har det ofta varit i sin frånvaro bandets popularitet och mytstatus vuxit. När de oväntat fick sitt genombrott för den stora publiken via omvägen på soundtracket till Fucking Åmål, när de efter år i exil släppte sista skivan och möttes av en mycket större publik än den de lämnat eller nu när legenden sedan avskedet bara vuxit och vuxit.

Nio år efter att Broder Daniel tog farväl med en känsloladdad konsert på Way Out West och 14 år efter albumet, Cruel Town, släpptes 2 mars 2017 utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist. Efter år av spekulationer och saknad var han tillbaka.

5 maj 2017 kom albumet Wolf's Heart. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan. Under våren och sommaren har också singeln Wild Child spelats mycket i radio. Sommarturnén som följde albumsläppet kan bara beskrivas som en succé. En triumferande återkomst och en vacker återförening mellan Berggren och hans stora skara följare.Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 
Url:http://ws.spotify.com/lookup/1/?extras=albumdetail&uri=https://open.spotify.com/artist/55kZLdVX3Iumv0m42sMnDA
res:System.Net.WebException: The remote server returned an error: (410) Gone. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() at umbraco.library.GetXmlDocumentByUrl(String Url)


botbodyblackshadow