Gabrielle

”Fem fine frøkner”, ”Regn fra blå himmel”, ”Ring Meg”, ”Mer”, ”Mellom skyene”…

Listan kan göras lång över de otaliga hits som Gabrielle skrivit. Artisten från Bergen har varit prisad ändå sedan starten 2011 och har etablerat sig som en av de största norska artisterna. Nu är hon tillbaka efter ett år i studion och släpper nya låtar i vår under eget skivbolag.

 

2011 slog Gabrielle igenom med ett brak. Debutsingeln ”Ring meg” slog alla rekord. Låten var den första från hennes Spelleman-nomierade debutalbum ”Mildt Sagt” som sålde dubbel platina. Succén följdes upp med en turné på några av de största scenerna i Norge samtidigt som fler hitsinglar släpptes. Ljudbilden utvecklades och 2014 var Gabrielle tillbaka med ett mer vuxet sound och låten ”Fem fine frøkner” tog henne hela vägen till ett uppträdande på Nobel Peace Prize Concert.

 

De senaste fem åren har Gabrielle levererat en rad stora hits som gjort henne till en av de största artisterna i Norge. Hon har headlinat alla stora festivaler med sin energirika show. Gabrielle fick ett stort genombrott i Sverige tack vare TV-succén SKAM, där hennes låt ”5 Fine Frøkner”, hörs i en nyckelscen i säsong 3. Nu är hon aktuell med singeln “Vekk Meg Opp” och turné runt om i Sverige.

 

Den 16 mars gör Gabrielle sin första spelning i Sverige efter genombrottet med ”5 Fine Frøkner”. Därefter följer en rad spelningar runt om i landet. Gabrielle kommer även att släppa en ny låt sista fredagen i varje månad fram till maj, då hennes nya EP beräknas släppa. Gabrielle, som skriver all sin musik själv, har jobbat med såväl svenska som norska producenter på sitt nya material.

 

Gabrielle fick ett stort genombrott i Sverige tack vare TV-succén SKAM, där hennes låt ”5 Fine Frøkner”, hörs i en nyckelscen i säsong 3. SKAM har blivit det mest sedda programmet på SVT Play någonsin. ”5 Fine Frøkner” var med sin tredjeplats på Spotify, den låt på norska som nått högst på Spotify-topplistan någonsin i Sverige. Singeln har passerat Platina i Sverige och har över 18 miljoner streams globalt. Låten är skriven av Gabrielle själv och producerad av Joakim Haukaas (Britney Spears, T.I.).

 

 

 

 

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow