Anna Bergendahl

Hon har hyllats som en av de bästa deltagarna någonsin i Idol, vunnit Melodifestivalen, legat etta på singel- och albumlistan och uppträtt i världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest. Med sin omisskännliga röst och ett lyxigt, dramatiskt sound är hon nu redo för ännu en Melodifestival 2019!

 

Anna Bergendahl har vid 26 år ålder stått på scen i halva sitt liv och redan hunnit uppleva mer än många andra artister får vara med om under en hel karriär. Hon har hyllats i Idol, vunnit Melodifestivalen, legat etta på singel- och albumlistan och uppträtt i världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest. Hon har också spelat in en skiva med den legendariska producenten Larry Klein, åkt på turné i USA och sålt

platina. De senaste åren har dock Anna Bergendahl hållit sig utanför rampljuset och bland annat ägnat sig åt läkarstudier och sitt arbete som goodwill-ambassadör åt FN. 

 

I januari 2018 gjorde Anna Bergendahl en efterlängtad comeback med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”. ”Vice” gick därefter in på P4:s A-lista och blev där en av vårens mest spelade låtar. Vi har även kunnat se henne i ett flertal TV-program. Strax därefter släppte Anna den kritikerrosade EP:n ”We Were Never Meant To Be Heroes” samt singeln med samma namn. Med sin omisskännliga röst och ett lyxigt och dramatiskt sound visade hon upp nya sidor av sig själv. 

 

Under hösten 2018 släptte hon singel ”Raise The Vibe”, en reflektion över Me-Too-rörelsen då kvinnor i en kollektiv kraft äntligen vågade berätta om några av de allvarligaste konsekvenserna av att vara kvinna i patriarkatet. En låt om hur det ser ut när kvinnor skapar förändring - med ordets kraft.

 

Kommande konserter

24/05
SILJA LINE
Silja Galaxy
Info
Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow