Emil Jensen

Emil Jensen gör tre extradatum med sin föreställning "Flyktpotatis" i april som ett grandiost avslut på en av vinterns största turnéer. De nya datumen är;

 

21-apr Malmö Live, Konsertsalen

22-apr Göteborgs Konserthus

25-apr Stockholm, Cirkus

 

Höstens turné har varit en stor succé med mängder av utsålda föreställningar och därför läggs nu tre datum till det redan digra turnéschemat. Iiris Viljanen har varit support under turnén, ensam med sitt piano. Men kommer dessa tre kvällar att spela med fullt band och framföra låtarna från hennes enormt hyllade skiva "Mercedes". Under våren fortsätter Emil Jensen att turnera runt om i landet. Totalt är det 56 st spelningar som genomförs.

 

Den kritikerhyllade, publikfavoriten Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu som. Hans sommarprat i Sveriges radio 2016 var ett av de mest bejublade programmen. Här är några av alla fantastiska omdömen;

 

"Däremellan dunkar känslorna nästan genom bröstkorgen. Emil Jensen släpper sin poetiska persona och går rakt på sak, ger en kärleksförklaring till sin bortgångna storasyster Anna. Varje stavelse bränner till bakom ögonlocken."

– Patrik Lundberg, Aftonbladet, i sin recension med rubriken "Vackrare än så här blir det kanske inte"

 

"Det är en perfekt balanserad berättelse, en blandning av komik, tragik, kärlek och samhällskritik."

– Fanny Wijk, GP i sin recension med rubriken "En perfekt balanserad Emil Jensen"

 

Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som just sommarprat på scen – där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.   

 

I höstas släppte Emil ett nytt album med titeln ”Två naturliga armar” och gav sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”. Turnén är ett samarbete mellan United Stage och Riksteatern med ett intresse som saknar motstycke.

 

- Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flyktbeteenden, nostalgi, dagdrömmeri, flykt till och från ohållbara relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykter, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, berättar Emil själv om arbetet med föreställningen.

 

Första singeln från Emil Jensens senaste skiva, ”Kolla på film”, var en duett med Iiris Viljanen. Något som kan vara pophistoriens första möte mellan finlandssvenska och skånska.

 

Lyssna på låten här;  https://open.spotify.com/track/7E7FaRhJUwfxyG4dYBNDNE

 

Iiris Viljanen var tidigare med i bandet Vasas flora & fauna och är aktuell med albumet "Mercedes" som av många anses vara en av 2016 års bästa skivor. 

 

- Första gången jag hörde Iiris blev jag helt tagen. Som när du tänker ”äntligen” utan att du fattat att du väntat på något. Så var det, och är fortfarande varje gång jag hör henne! Säger Emil Jensen om samarbetet.

 

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.

 

Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

 

Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset. 

 

 

Kommande konserter

18/07
RÄTTVIK
Dalhalla
Köp
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow